Jeg har længe haft lyst til at lave en portion rosengele og ville egentligt bruge rosenblade fra hybenroserne ved sommerhuset. Det er dog ved at være sidste udkald med hybenroser i blomst, så det må blive roserne hjemme i haven. Heldigvis har jeg masser af roser og kan let samle det der skal til for at lave en portion. Rosenblade kan bruges til mange ting og da jeg gik en runde i haven og plukkede rosenkronblade blev jeg mindet om hvordan min søster og jeg lavede rosenparfume da vi var børn. Det fik vi meget tid til at gå med…… Idag bliver det dog rosengele der bliver lavet.
Rosengele:
- 1/2 l godt sammenpressede rosenkronblade
- 1/2 l vand
- 1 tsk. vinsyre
- 2 spsk gul Melatin
- 500 g rørsukker
Vand og vinsyre sættes i kog, hvorefter rosenbladene tilsættes. Koges under låg i 5 min., hældes herefter igennem en si hvorefter det hældes tilbage i gryden igen. Melatin og 2 spsk. sukker blandes og tilsættes under omrøring. Dette gives et kort opkog, gryden tages af varmen, sukkeret tilsættes og geléen koges i 1/2 minut. Tages af varmen og hældes på Atamonskyllede glas, som først lukkes dagen efter.
Linda hendriksen skriver
Hvad bruger du den til ??
Betina skriver
Hej
Jeg bruger det fx til en nybagt bolle eller andet lækkert brød.
Vh.
Betina