Søndag morgen havde jeg sådan en lyst til pandekager og jeg gik hurtigt igang med at lave en stak små bananpandekager. 2 modne bananer sammen med 2 æg og lidt glutenfri mel blev hurtigt blandet sammen med lidt ekstra sødning i form af lidt vaniljepulver. Vi har en rigtig stor pande så de blev hurtigt lavet med 6 stk. ad gangen. Jeg stegte dem i smør, men kokosolie eller olivenolie kan også sagtens bruges.
De små bananpandekager smager dejligt til morgenmad og kan også sagtens spises en eftermiddag hvor sukkertrængen sniger sig ind på en. De kan spises med helt god samvittighed, hvis man som jeg gerne vil undgå sukker. De godt modne bananer og et lille drys vaniljepulver gør de her små pandekager søde og dejlige.
Som tilbehør har jeg kogt en portion blåbærsylt med chiafrø og så lige et drys hasselnødder. Et lækkert weekend morgenmåltid som holdt mig mæt længe.
Jeg er for lidt over en måned siden startet på 100 dage uden sukker og det går faktisk forrygende og er noget lettere end jeg lige troede. Der er gået lidt sport i det og jeg synes det er sjovt at finde på forskellige lækkerier som sagtens kan nydes uden sukker.
Små tykke bananpandekager, ca. 12 stk:
- 2 godt modne bananer
- 2 æg
- 2 dl havremel
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- Et knivspids salt
- 1/2 tsk. bagepulver
- Smør til stegning
- Mos bananerne i en skål, tilsæt æggene og pisk det sammen med et piskeris.
- Tilsæt salt, vaniljepulver, bagepulver og det halve mel. Pisk det godt sammen.
- Tilsæt det sidste mel og pisk godt. Dejen skal være lidt tyk men stadig flydende.
- Varm en pande godt op, tilsæt lidt smør og lad det smelte.
- Kom 4-6 bananpandekager på og lad dem brune let inden de vendes.
- Steg den anden side og kom dem efterhånden som de bliver bagt over på en tallerken. Dæk med en anden tallerken så de holdes varme mens de sidste bananpandekager bages.
Skriv et svar