Sikke en skøn weekend det har været og vi har nydt den til fulde. Der har både været tid til at tage en tur i sommerhuset og til at have vores lille barnebarn og hendes forældre til søndagsfrokost. Begge dage bød på skønne ture ud i naturen, både tur på stranden ved sommerhuset og søndag en rigtig lang tur ud i naturreservatet som ligger lige i nærheden. Vejret har bare været dejligt og rigtig forårsagtigt med sol og høj blå himmel.
Lørdag bagte jeg en lille portion Pavlova og de blev nydt sammen med lidt flødeskum og en kugle jordbæris. Min ispusher har åben i isbaren for denne sæson og det bliver nydt.
Søde Pavlova med jordbæris, 5 stk.:
- 1/2 dl æggehvider
- 1 dl sukker
- En tynd stråle rosensirup
Æggehviderne piskes let hvorefter sukkeret tilsættes. Der piskes på højeste styrke i nogle minutter og til der dannes små toppe af marengs. Til slut kom der en tynd stråle rosensirup i for at gøre dem let marmorerede. Dette vendes forsigtigt i til den ønskede effekt. Dette var dog ikke let at se efter bagningen, så næste gang vil jeg forsøge mig med lidt flydende brombærsyltetøj.
Med en spiseske laves nu ca. 5 stk. Pavlova med en lille fordybning i hver. De sættes i en 150 grader varm ovn som sættes ned til 100 grader. Jeg bagte mine i 1 time for jeg kan godt lide at der er lidt bid i dem. Ønskes de meget sprøde skal de have 1 1/2 time.
De blev afkølet og kan sagtens opbevares i en kagedåse med bagepapir i mellem. Vi nød dog de søde Pavlova med jordbæris samme aften.
Skriv et svar