Spidskålssalat med stikkelsbær

image

Vi kan i øjeblikket vælte os i lækre danske økologiske bær og grønsager. I haven plukker vi lige nu hindbær, stikkelsbær, solbær, ribs og skovjordbær. Kartofler står også klar til at høste nu og det gør ikke spor at de blev sat lidt sent. De lækre mørke moraller er næsten spist af fuglene og de har haft en fest. Vi må finde nogle i en vejbod på vej over Fyn til sommerhuset.

Med et sprødt økologisk spidskål i køleskabet og en busk fyldt med lækre modne stikkelsbær var det oplagt at lave en spidskålssalat med stikkelsbær og en dressing af god olivenolie og hjemmelavet hyldeblomstsaft smagt til med salt og peber.

Det blev en dejlig frisk salat som blev serveret til dagens ret som ganske enkelt bestod af kødsauce og grønsager med tilbehør af kartofler eller fuldkornsris. Nogle af os er på en glutenfri diæt i en måneds tid, og så må vi se hvad det bringer af gode sager. Derfor var der ikke pasta til som vi plejer men det gjorde faktisk ikke noget.

Stikkelsbær har ikke så høj kurs og det er jo egentlig synd for bærret smager ret godt og en anelse af kiwi synes jeg. Men stikkelsbær kan sagtens bruges i salat og det næste jeg skal lave er helt sikkert stikkelsbærmarmelade og nogle kommer også i fryseren til senere brug for jeg kan ikke nå at bruge dem alle. De grønne stikkelsbær er modne nu og de røde er lidt senere.

imageimage

Jeg har lavet en dejlig salat ud af sprød økologisk spidskål skåret meget tyndt ud og halverede stikkelsbær fra haven. Dertil en dressing af god olivenolie, hyldeblomstsaft, salt og peber. Det blev en dejlig frisk salat som blev serveret til dagens ret som ganske enkelt bestod af kødsauce og grønsager med tilbehør af kartofler eller fuldkornsris. Nogle af os er på en glutenfri diæt i en måneds tid, og så må vi se hvad det bringer af gode sager. Derfor var der ikke pasta til som vi plejer men det gjorde faktisk ikke noget.

Spidskålssalat med stikkelsbær:

  • 1/2 spidskålssalat skåret meget tyndt ud
  • 100 g modne stikkelsbær skåret midt over
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. hyldeblomstsaft
  • Salt og peber

Salaten laves og blandes godt mens dressingen først hældes over lige før serveringen. Pyntes med lidt krydderurter, jeg brugte æblemynte som vi har et væld af.

Jeg dyrker mynte i potter og har efterhånden mange forskellige. Da mynte har det med at bredde sig og kvæle alt på sin vej er det bedst at dyrke det isoleret i potter eller lign.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title