Sprøde knækbrød med peanutmel

Den gamle kagedåse med knækbrød har længe været tom og det var min mening, at den skulle fyldes med sprøde knækbrød i weekenden. Søndag fik jeg da også blandet alle de tørre ingredienser til en ny portion og så langt så godt, for jeg nåede ikke at få dem bagt. Vi blev optaget af en serie som vi ser på Netflex og den er så spændende, at det ene afsnit hurtigt greb det næste. “Outlander” hedder serien og den er en af de bedre.

Skålen blev dækket med folie og stillet klar på køkkenbordet til et tidspunkt med mere tid. Mandag efter arbejde fik jeg blandet det hele med bagepulver, vand og olie. Dejen blev hurtigt rørt sammen og herefter rullet ud mellem 2 stykker bagepapir. 

Portionen på disse sprøde knækbrød giver 2 hele plader, som jeg valgte at skære ud i mindre stykker end jeg plejer. Lige til sidst fik de et drys sesamfrø som  blev rullet med for bedre at blive på knækbrødene.

Denne gang har jeg valgt at bage knækbrød med peanutmel og de er blevet rigtig gode, sprøde, lækre og smager så dejligt. Peanutmel indeholder en del protein og det kan jeg jo godt li da de så mætter lidt mere. Alle kernerne er også super sunde og hjælper mig med at holde min mave glad.

1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkefrø
1 dl glutenfri havregryn
1 dl boghvedemel
1 dl fuldkornsrismel
1 dl havremel
1/2 dl peanutmel
1,5 tsk. salt
1 1/4 dl god rapsolie
2 dl koldt vand
1 tsk. bagepulver

  1. Start med at måle alle de tørre ingredienser op og kom det i en skål.
  2. Tilsæt olien og herefter vandet. Rør dejen godt sammen og del den i 2 dele.
  3. Den første del rulles tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir til det passer på størrelsen af bagepladen, men ikke alt for tyndt.
  4. Her drysser jeg lidt sesam ud som kort rulles med.
  5. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær forsigtigt spor i dejen så det bliver passende stykker, som let kan knækkes fra hinanden når det er bagt.
  6. Rul herefter det andet stykke på samme måde og kom det i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
  7. Afkøl knækbrødet godt på en rist og når det er helt koldt kan det opbevares i fx. en kagedåse.

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title