Sundere chokolademuffins

Tiden flyver og nu er det snart weekend igen, lige om nogle timer for mit vedkommende. Weekend er lig med hyggetid i køkkenet hvor jeg ofte bruger en formiddag med at lave lækre sager. Disse chokolademuffins er helt sikkert på listen denne weekend. De er chokoladelækre på den sunde måde og jeg trænger altså snart til noget chokolade. Mørk chokolade sødet med stevia kan man snart købe alle steder og er et godt alternativ til almindelig mørk chokolade, som altså også sagtens kan bruges i disse muffins.

Jeg modstår dagligt masser af søde fristelser og så er det godt med nogle sundere alternativer i baghånden. Det må absolut blive disse chokolademuffins som jeg bager med jævne mellemrum. Mine 100 dage uden sukker går fint og jeg er allerede på dag nr. 40 idag. 

Sundere chokolademuffins:

  • 100 g mandler
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 æg
  • 150 g banan
  • 50 g smør
  • 1/2 dl ahornsirup
  • 4 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  1. Kom mandler, kokosmel og vaniljepulver i en foodprocessor og kør det til finere mel eller til den ønskede konsistens.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og kør det godt sammen.
  3. Skyl en muffins silikoneform med koldt vand og fordel dejen i 10-12 stk. Papirforme kan også bruges, men brug 2 stk. til hver så formen holder.
  4. Bages ved 180 grader på varmluft i ca. 20 minutter.
  5. Tag kagerne ud af formen og lad dem køle på en rist.

Chokoladeganache:

  • 40 g mørk chokolade
  • 30 g fed kokosmælk
  • 1/2 dl ahornsirup
  • Kokosmel til drys
  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Tilsæt kokosmælk og ahornsirup. Bland det godt sammen.
  3. Kom en lille skefuld chokoladeganche på hver muffin og drys med kokosmel.
  4. Nyd de lækre chokolademuffins til en god kop kaffe eller the og med god samvittighed.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title