Jeg har længe haft lyst til at lave denne veganske pastasauce. Det blev dagens ret onsdag og blev nydt sammen med pasta lavet på soya og et godt drys revet parmesan.
Retten er er lavet med løg, gulerødder og hvidløg, men kan sagtens laves af det, som lige er i grøntsagsskuffen i køleskabet. Inspirationen til denne ret har jeg fra kokken Jesper Vollmer.
Det er en rigtig let ret som står og simre på komfuret i 45-60 minutter. Der er mere end rigeligt til to voksne og til 3 x frokost til mig og det er jeg fan af. Jeg elsker når der er rester jeg kan med til min frokost på arbejde.
Denne ret mætter rigtig godt og det bliver ikke mindre af, hvis man som os, spiser soyapasta til. Det smagte skønt og skal helt sikkert laves igen. En rigtig god ret at lave en stor portion af og fryse en del ned til en dag hvor man enten har travlt eller er lidt træt.
Vegansk pastasauce:
- 250 g grønne linser
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. salt
- Et drys friskkværnet peber
- 1 god tsk. basilikum
- 4 dl vand
- Kokosolie eller olivenolie til stegning
- Gulerødder, løg og hvidløg skæret ud i små tern.
- Svits grønsagerne, tilsæt resten af ingredienserne undtagen vandet.
- Tilsæt vand efterhånden som det tykner og pas på at det ikke koger tør.
- Lad retten simre ved svag varme, men sådan af det småkoger i 45-60 minutter.
- Server retten til fx. soyapasta.
Skriv et svar