Så kom kulden til Danmark og det er lige præcis sådan jeg synes at vinteren skal være, med frost, sne, sol og blå himmel ♥
Det giver lyst til en travetur i skoven og på en søndag er der jo ekstra god tid til dette. Kulden giver også lyst til denne Veggie thaisuppe. Det er sådan en rigtig lækker suppe, som man bare kan få varmen af. Jeg lavede denne thaisuppe med gode økologiske grønsager, varme krydderier og lidt kikærter for lidt ekstra protein til aftensmaden søndag og med et dobbelt portion er min frokost klaret de næste par dage.
Veggie thaisuppe:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Et stykke frisk ingefær
- Et stykke frisk gurkemejerod
- 3 Kefirlimeblade
- Saften af 1/2 citron
- 2 tsk. grøntsagsbouillion
- 1 spsk. Fishsauce
- Salt/ peber
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1/4 tsk. Chillipulver
- 1 ds kokosmælk
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kikærter
- 1/4 frisk broccoli i små buketter
- 1 rød peber i strimler
- Frisk persille til drys
- Skær løg og hvidløg ud i tern, broccoli ud i små buketter. Brug gerne stokken som skrælles og skæres i mindre tern. Den røde peber renses og skæres i kvarte hvorefter de skæres i strimler. Ingefær og gurkemejerod skrælles.
- Løg og hvidløg svitses uden at tage farve.
- Tilsæt de flåede tomater sammen med kokosmælken og de forskellige krydderier.
- Lad suppen småkoge i 12-15 minutter. Smag den til med salt og peber.
- Broccoli, den røde peber og de skyllede kikærter tilsættes og suppen koger videre i 4 minutter uden at broccolien bliver kogt for meget. Fisk ingefær og gurkemejeroden op.
- Hæld en portion varm Veggie thaisuppe op i en skål og pynt med lidt frisk persille og server.
Skriv et svar