Den gode julestemning er heldigvis ved at indfinde sig og hvordan kan den andet, når vi søndag morgen stod op til masser af sne. Det er så hyggeligt og julet, når sneen dækker alt og når Det sner i det hele taget.
Det er blevet 2. søndag i advent og dagen er blevet brugt til at lave sundt dadelkonfekt og julesmåkagebagning. En rask gåtur i den dejlige sne blev det også til. Hvis det stod til mig så kunne sneen godt blive liggende i lang tid.
Jeg har en last, jeg er så vil med Medjoul dadler for de er så lækre bløde og karamelagtige og jeg spiser dem som det rene slik.
Vi er i fuld gang med at lave julesmåkager, konfekt og slik. Jeg vil dog gerne have et lidt sundere indslag ind imellem og det blev her til sundt dadelkonfekt. Jeg har fjernet stenen i nogle store Medjoul dadler og fyldt dem med en Hjemmelavet marcipan uden sukker.
Herefter er de betrukket med en lækker mørk chokolade og har til slut fået et drys ristede hakkede hasselnødder. Mums det er lige julesnolder efter mit hoved. Skal det være helt uden sukker skal man vælge en mørk chokolade med stevia ellers kan en god mørk chokolade med et højt kakaoindhold bruges.
Sundt dadelkonfekt 10 stk.:
- 10 store Medjoul dadler
- 100 g mørk chokolade med stevia eller alm. med højt kakaoindhold
- Marcipan uden sukker fx. hjemmelavet
- Ristede og hakkede hasselnødder
Fjern stenene fra dadlerne og kom en lille kugle marcipan i hver dadel. Skær chokoladen i mindre stykker og smelt halvdelen over vandbad. Tag skålen fra gryden og rør den sidste halvdel i. Vend de fyldte dadler i chokoladen og kom lidt pynt på toppen.
Skriv et svar