Et glas hjemmelavet pesto står ofte i vores køleskab og jeg bruger det til mange forskellige ting. Ud over at være rigtig sundt så smager det også skønt. Denne gang har jeg lavet basilikumpesto med solsikkekerner og parmesan. Det gør bare smagen endnu bedre og jeg nyder det fx til min frokost. Snart er der også nye kartofler og at spise dem vendt i basilikum pesto i en salat er en sand himmerrigsmundfuld.
Basilikumpesto, 1 glas:
- 1 bundt basilikum
- 25 g revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 50 g solsikkekerner
- 1 spsk. citronsaft
- 1,5 dl olivenolie
- Salt og peber
Kom de forskellige ingredienser op i en blenderskål og blend til pestoen har den rette konsistens og gerne med lidt bid, så solsikkekernerne ikke bliver blendet helt. Tilsæt evt. mere olivenolie og smag til med salt og peber.
Denne basilikumpesto bruger jeg bl.a. til mozzarella og små søde tomater, som jeg spiser til min frokost sammen med dette grove glutenfri rugbrød.
Idag er det fredag og så er det allerede weekend igen. Menuen i dag står helt sikkert på en lækker salat med denne pesto. Køleskabet bugner af lækre grønsager så kun fantasien sætter grænser.
Rigtig god weekend ♥
Skriv et svar