Udenfor regner og blæser det,- det er mørkt, hvilket giver god lejlighed til at tænde stearinlys og lave hyggelige indendørs aktiviteter. At lave hyggelige ting er lige noget for mig og her sidst på eftermiddagen lavede jeg bountybarer. Bountybarer laver jeg over 2 dage, men mindre kan også gøre det. Første etape er bare at blande kokosmel med kondenseret mælk, hælde blandingen i forme foret med bagepapir og stille det på frost. Dagen efter skærer jeg dem ud i passende stykker og overtrækker dem med lækker mørk smeltet chokolade. De pyntes forskelligt og nogle får et drys hakkede pistiacenødder eller frysetørrede hindbær, mens andre får pynt af lys og hvid chokolade. Sådan nogle lækre hjemmelavede bountybarer passer lige til en god kop kaffe og nu må vi se hvor længe de holder.
Vi valgte at bruge halvdelen af kokosmassen og resten ligger fint i fryseren til senere brug. Der bliver rimelig mange bountybarer af portionen, så derfor har vi kun lavet halvdelen færdige.
Det er lettest at skærer bountybarer ud mens de er frosne og det samme gælder, når de skal overtrækkes. Den næste portion vil vi skærer ud og fryse lidt igen, inden de skal overtrækkes med chokoladen.
Bountybarer:
- 300 g kokosmel
- 1 ds. kondenseret mælk
- God mørk chokolade, 70-85 %
- Lys og hvid chokolade til pynt
- Frysetørret hindbær eller jordbær
- Hakkede pistacienødder
- Bland kokosmel med kondenseret mælk.
- Den blandede masse fyldes i en aflang firkantet form foret med bagepapir og trykkes godt ned i formen. Formen stilles på frost i en time eller til man har tid til at overtrække dem med chokolade.
- Bountybarer skæres ud i passende stykker, overtrækkes med den smeltede chokolade og pyntes.
Skriv et svar