Brownie med nødder og skumfiduser

image

Det er nu rigtig skønt med weekend og pyt med al det blæsevejr. Heldigvis gik det ikke så galt her denne gang og orkanen udeblev. Dagen har budt på mildt vejr og solen har da også tittet frem nu og da. Vi har brugt lørdagen med en tur hos dyrlægen, bage brownie med nødder og skumfiduser samt slappet af i gode mængder.

image

Vi startede dagen med et besøg hos dyrelægen. Det var med hjertet oppe i halsen og bange anelser. Vores Maincoon Leopold kom hjem i går aftes og klagede sig vældig meget. Det samme skete for et par måneder siden og den gang var den helt galt. Han havde brækket en lårbensknogle og den skulle opereres ud. Leopold klarede operationen rigtig fint og er kommes sig godt. Igår aftes var det den samme klagen som sidst og derfor troede vi at det nu var det det andet ben. Han blev undersøgt godt og grundigt og har fået noget smertestillende. Vi ser tiden an og håber at det går over for dyrelægen mente ikke at der var noget brækket. Desværre viste det sig sidste gang at bruddet var patologisk og ikke som vi troede, en påkørsel. Leopold’s knogler er ikke så gode, så han lever lidt på lånt tid. Han skal have et godt katteliv og ikke leve i smerter, så derfor må vi tage en dag af gangen med ham. Han er en rigtig dejlig kat som er fuld af narrestreger og også en rigtig puttegris. Han bliver 2 år lige om lidt og jeg håber at vi har ham mange år endnu.

Der kom lidt ro på og også lyst og energi til at bage en lørdags kage. Den blev på ingen måde sund overhovedet og et enkelt stykke er også mere end rigeligt. Den smager skønt og er lækker og svampet som en brownie skal være. Den er fyldt med gode råvarer som fx to slags chokolade, tre slags nødder og skumfiduser. Mums♥

imageimage

Brownie med nødder og skumfiduser:

  • 3 æg
  • 225 g rørsukker
  • 100 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 200 g smør
  • 40 g valnødder
  • 30 g pistacienødder
  • 30 g hasselnødder
  • 100 små skumfiduser
  • 100 g groft hakket mørk chokolade
  • 100 g grofthakket lys chokolade
  1. Smelt smør i en gryde ved svag varme. De to chokolader smeltes heri under omrøring og stilles til side.
  2. Æg og sukker piskes luftigt hvorefter mel og vaniljepulver sies i. Tilsæt salt og de grofthakkede nødder,-bland det forsigtigt.
  3. Brug evt. en kvardratisk form i målene 25 X 25 cm og beklæd den med bagepapir. Hæld 3/4 del af dejen i formen, tilsæt nu skumfiduserne og pres dem godt ned i dejen. Herefter tilsættes den sidste 1/3 af dejen som låg.
  4. Bages ved 180 grader i ca. 30 minutter, men det afhænger af ovnen- jeg bagte kagen på varmluft.
  5. Løft forsigtigt bagepapiret med kagen ud af formen og lad den afkøle på en rist.
  6. Kagen er lækker, svampet og blød. Med fordel kan den nydes med en kugle vanilleis.

image

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title