Søndagens kage blev faktisk bagt allerede lørdag aften og den bliver kun bedre af at sætte sig lidt. Da den var afkølet helt blev den pakket godt ind og gemt til søndag. Det var været et skønt vejr i weekenden og det har vi nydt. Denne chokoladekage er bare lækker, svampet og med gode ingredienser. Den er fyldt med lækkert mørk chokolade og istedet for mel har jeg tilsat fintmalede mandler. Kagen skal nydes med et drys kakao, en kugle vaniljeis og friske nye danske jordbær fra vores ynglings vejbod på Fyn. Vi kan ikke få jordbær nok og køber i kilovis på vores vej til sommerhuset.
Chokoladekage med mandler:
- 120 g mørkchokolade, 72%
- 120 g smør
- 120 g rørsukker
- 120 g fint mandelmel
- 4 æg
- Start med at blende mandlerne til fint mel.
- Skær chokoladen fint ud og bland med smør i en skål, smelt det forsigtigt over vandbad.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk æggeblommer med rørsukker til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt chokoladeblandingen sammen med mandelmel og vend herefter forsigtigt æggehviderne i.
- Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med rapsolie.
- Hæld dejen i formen og kom den i en 175 grader varm ovn i ca. 40 minutter.
- Lad herefter kagen køle i formen på en rist og bag gerne kagen dagen før den skal nydes.
- Pynt kagen med et drys fint kakao, stedmoderblomster, en kugle vaniljeis og friske jordbær.
Den søde chokoladekage med mandler blev nydt med en kugle vaniljeis og nye danske jordbær. Sødt og syrligt,- mums♥
Skriv et svar