Endnu en weekend er blevet stor nydt med dejlige timer i sommerhuset og tid til afslapning hjemme. Det har været det skønneste sensommer vejr og lørdag var vi et smut i sommerhuset, som får endnu en gang sort maling. Et sort sommerhus med hvid sprossede vinduer er utrolig flot, men solen er enorm hård ved det sorte træ. Derfor står det på malerarbejde i sensommeren og vejret var helt perfekt lørdag.
Lørdag morgen bagte jeg disse lækre chokolademuffins med kokos, som smager så dejligt af chokolade og med god grund for der er masser af lækker chokolade i. De er søde, luftige og tilmed glutenfri. Jeg havde en rest kokosmælk til at stå og stor lyst til chokolade. Det gav mig ideen til disse muffins og de var rigtig lækre til kaffen i sommerhuset. Heldigvis blev det en stor portion så der er til kaffen de næste dage.
Lørdagen blev også brugt på at plukke en portion brombær fra hegnet i sommerhuset og efter en grundig skylning blev de lagt i en pose i fryseren. De skal bruges senere til en gang brombærsylt til pandekager.
Plantekasserne blev tjekket og alt gror i vilden sky, dog står kun stænglerne fra grønkålen tilbage efter et besøg af en hel koloni kållarver. Så kål er nok ikke så godt at dyrke i sommerhuset og heldigvis står de noget så flot hjemme i haven.
Grønkål er sundt og jeg bruger det i juice og salat. Jeg har dog også en plan med 2 flotte grønkål, som efterhånden bliver fint opstammede. De skal plantes i potter til jul og have et rødt silkebånd omkring sig.
Mine Askepot græskar er blevet meget større end jeg har turde håbe på, for de blev sået så sent. De skal snart høstes og jeg er spændt på hvor meget de vejer.
Chokolademuffins med kokos, ca. 16 stk.:
- 200 g Muscovado sukker
- 3 æg
- 125 g smør
- 200 g mørk chokolade 70%, gerne sødet med stevia
- 150 g glutenfri mel, rød Finax
- 50 g rå kakao
- 1 tsk. ren vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl kokosmælk
- 1 nip salt
- Kokosmel til drys
- Smelt smør i en gryde, sluk for blusset, afkøl let og tilsæt 3/4 af chokoladen i små stykke. Rør det sammen til al chokoladen er smeltet.
- Nu piskes muscovadosukker og æg lyst og luftigt.
- Vej alle de tørre ingredienser af og kom dem i en skål.
- Tilsæt nu chokolade og smør blandingen mens der piskeslet.
- Kom melblandingen i dejen skiftevis med kokosmælken.
- Bland det godt men forsigtigt så dejen forbliver luftig.
- Skyl en silikone muffinsform godt i koldt vand og hæld nu dejen så 3/4 af formen er fyldt. Bruges papirforme så brug 2 ad gangen så formen bevares.
- Chokolademuffins med kokos bages de 175 grader i ca. 20 minutter.
- Når de er færdigbagte slukkes ovnen, der lægges et stykke chokolade ovenpå hver muffin som stilles tilbage i ovnen et par minutter indtil chokoladen er smeltet.
- Fordel den smeltede chokolade med en kniv og drys rundhåndet med kokos.
En dejlig dag i sommerhuset afsluttes altid med en tur til stranden ♥
Skriv et svar