Jordbærgrød med chia

Søde røde solmodne danske jordbær, åh bare tanken gør mig lækkersulten. Vi plejer næsten at leve af jordbær når de er i sæson, vi spiser dem naturel, med fløde, i kager, desserter og med softice, mums ♥ Det varer dog lidt tid endnu før de er rigtig klar og til en rimelig pris, men jeg glæder mig.

I år har vi kun få jordbær i haven da vi først er ved at etablere haven, men vi skal have mange jordbærplanter. Planen er at vi skal have forskellige jordbærplanter, så sæsonen bliver længere og selvfølgelig skal vi også have skovjordbær som bunddække. Vi har nogle skovjordbær med fra vores gamle have og skovjordbær er heldigvis meget villige til at formere sig, så jeg håber på et helt tæppe af små søde lækre skovjordbær under vores kommende blommetræ.

Indtil de lækre danske solmodne og smagsfulde jordbær er i sæson må vi nøjes med dem vi har i fryseren. Det er heller ikke så ringe og der kan laves mange lækre sager af disse. Jeg manglede noget sundt og lækkert til mine mellemmåltider og har lavet en lækker jordbærgrød med chiafrø. 

Denne jordbærgrød bruger jeg bl.a. i små glas sammen med skyr eller soyayoghurt og med et drys honningristet mysli eller knasende sund granola på toppen. Det smager skønt, er sundt og mætter godt. Jeg bruger ikke så meget sukker og har sødet denne jorbærgrød med ahornsirup som giver godt med sødme. Grøden er “jævnet”  med chiafrø, som også er mega sunde små frø fra planten Salvia Hispanica. Chiafrøene suger væsken til sig og på den måde jævnes grøden.

Planten Salvia Hispanica kan dyrkes som et årig her i landet, det kunne være meget sjovt at dyrke sine egne chiafrø ♥

Jordbærgrød med chia:

  1. Lad jordbærene tø op i en gryde. Det giver en del væske og derfor tilsætter jeg ikke ekstra vand. Det kan man gøre hvis der bruges friske jordbær.
  2. Kom chiafrøene ved og bland det godt med jordbærrene. Lad blandingen stå i 15-20 minutter.
  3. Giv jordbær og chiafrø et kort opkog og lad herefter grøden stå lidt så den kan køle af.
  4. Hæld grøden i en skål.
  5. Jordbærgrøden opbevares på køl og kan holde sig 4-5 dage.

//Indlægget indeholder affiliatelinks

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title