Lakrids marcipan

 

image

Hjemmelavet marcipan på den lidt sundere måde og med ingredienser af den gode slags. Det er december og tid til at lave juleknas. Til påske lavede jeg små påskeæg med hjemmelavet marcipan og jeg har længe haft lyst til at lave en juleversion også. Her i huset er vi ret vilde med lakrids og da jeg har fået købt lidt forskelligt fra Johan Bulow, så var det jo oplagt at lave en lakrids marcipan. Ingredienslisten er ikke så lang og der er ikke så meget sukker i som i almindeligt marcipan. Faktisk har jeg sødet denne lakrids marcipan med agavesirup, men der er også lidt sukker i lakridssiruppen.

Heldigvis har jeg også en mand som synes at det er hyggeligt at lave lækkert juleknas og det er godt at være to om at lave disse fine stykker chokolade.

image

 Lakrids marcipan:
  • 90 g mandler
  • 1/4 dl salt lakridssirup
  • 1/4 dl agavesirup
  1. Smut mandlerne og rist dem kort i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter.
  2. Blend de afkølede mandler og tilsæt herefter de to slags sirup.
  3. Blend kort til marcipanen har samlet sig.
  4. Kom den færdige lakrids marcipan i en sprøjte pose.

Vores lakrids marcipan blev brugt med det samme som fyld i små lækre stykker chokolade. Formen er fra Mette Blomsterberg og giver 21 stykker og det passer lige med denne portion marcipan.

  • Der kom et tyndt lag smeltet chokolade i formen, som kort kom i fryseren.
  • Lakrids marcipanen blev herefter sprøjtet ud i formen og til sidst blev der lukket med chokolade.
  • Formen kom igen i fryseren og efter et kvarter kunne de fine stykker chokolade bankes let ud.
  • Opbevares køligt.
 image
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

    • Betina skriver

      Hej Maria.
      Mange tak😊
      Ja det må du prøve og det er rigtig hyggeligt at lave.
      Også glædelig jul til dig.
      Venlig hilsen Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title