I påsken, da jeg lavede karamel til snickers, brugte jeg halvdelen af smørkaramellen til at lave lakridskarameller. Mens karamelmassen stadig var varm hældte jeg flydende sød lakrids i. Det er jo en smagssag, hvor meget det skal smage af lakrids og jeg valgte at tilsætte 50 g sød flydende lakrids fra Bülow.
Det blev blandet godt og hældt over i en lille firkantet form som både var beklædt med bagepapir og smurt med rapsolie. Så er man på den sikre side og lakridskaramellen hænger ikke i når man skal have den ud af formen. Formen blev herefter stillet et køligt sted, så det hurtigt kunne stivne. Herefter tog jeg karamellen op af formen og skar det ud i mundrette stykker. Da det er en blød karamel så er den lidt levende at skære i og det kan godt være lidt af en udfordring. Jeg gør det at jeg bruger en skarp ren kniv og skærer i samme retning til det er skåret over. På den måde hænger det ikke i kniven og det er rimelig let at skære karamellen ud i passende stykker. Jeg trillede lakridskaramellen til kugler og dyppede dem i en lækker mørk chokolade.
Det blev til lakridskarameller med en mild lakridssmag og uhm. hvor de smager.
Skriv et svar