En dejlig weekend med skønt sensommervejr er ved at være slut. Weekenden er blevet brugt på hyggetur til Århus og på dejligt besøg af mine børn. Formiddagen idag brugte jeg i køkkenet hvor jeg bagte disse mini bananmuffins med en top af hvid chokolade og fløde. De små bananmuffins har jeg bagt efter den samme opskrift som jeg altid bruger og toppen fandt jeg inspiration til hos Kagertilkaffen.dk.
Mini bananmuffins, 36 stk.:
- 2 æg
- 1 dl rørsukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl fuldkornsspeltmel
- 2 dl hvedemel
- 2 bananer
- 100 g smeltet smør
Æg og sukker piskes lyst og luftigt, tilsæt de mosede bananer og de sigtede tørre dele sammen med den smeltede smør. Det hele røres forsigtigt sammen. Jeg faldt over nogle silicone forme fra Mette Blomsterberg som var nedsat til halv pris. De er lette at arbejde med og skylles blot med koldt vand inden dejen kommer i, så formen er 3/4 del fyldt. Efter endt bagning vendte jeg formen med bunden opad og vupti faldt de bagte muffins ud af formen. Jeg bagte de små bananmuffins ved 180 grader i 12-15 min.
Toppen er lavet af hvid chokolade og fløde med et drys tørrede hindbær. Mums og haps, haps så var de næsten væk. Små mundrette stykker som passer fint til en kop kaffe.
Skriv et svar