Små nye Dronning Ingrid pelargonier

Bedst som man tror at vinteren er ved at trække sig og give plads til forår og lyset, så meldes der om mere snevejr. Kalenderen siger begyndelsen af marts og altså den første forårs måned, hvilket også godt kan mærkes på både lyset og dagens længde. Trods sneen mærkes foråret tydeligt og mine pelargonier er begyndt at gro igen og nogle blomstre endda.

I weekenden var vi en tur i sommerhuset og sandelig ikke om en af min fine Dr. Ingrid pelargonie stod og blomstrede. De står så fint derovre, lyst og køligt for der er kun lige 10 grader. Det er det perfekte sted til overvintring af disse skønne blomster, som er så nemme at have med at gøre og formere.

Min fine Dronning Ingrid pelargonie fra sidste sommer har stået lyst og køligt ude i vores baggang herhjemme hele vinteren. Jeg fik den ikke klippet ned, hvilket har resulteret i nogle meget lange skud. De er ganske fine at bruge til at lave små nye Dronning Ingrid pelargonier med. 

Det kan man gøre på 2 måder, enten ved at sætte små stiklinge i vand eller ved at plante små stiklinge direkte i fugtig jord og herefter sætte en plastikpose over med små lufthuller i. Jeg sætter dem oftest til at spirer i vand og det tager ca. 1-2 uger, så er der fine små rødder på. De plantes i små potter og i fugtigt jord som holdes fugtigt indtil planterne har fået ved og groer fint. Herefter kan man godt spare lidt på vandringen.

Jeg har efterhånden lavet så mange små nye Dr. Ingrid pelargonier og gør det hver eneste år. Jeg har tidligere lavet et blogindlæg om emnet her.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »