Tiden flyver , vi er allerede godt inde i november og inden vi ser os om er det blevet december. Der er så flotte farver udenfor og noget mørkt efterhånden. Men denne årstid byder på masser af hygge indendørs og lange ture i skoven.
December er min ynglings måned og vi hygger max med stearinlys, julebagning og kreative aktiviteter. Hvert år laves der lidt nyt julepynt og i år må jeg igang med lidt flere til og fra kort, selvom vi er ret gode til at genbruge dem.
Det er ved at være tid til at forberede dej til julekagebagning og vi gør det næsten altid på denne måde. Vi laver dejen til julesmåkagerne på forhånd her i november måned, ruller dejen i bagepapir og fryser det ned til senere. Det er super let at tage en rulle dej op af fryseren, skære småkagerne ud, mens dejen endnu er lidt frossen og derefter bage de lækre sager. Vi bager hver søndag i advent og har på den måde friske småkager i julekagedåserne hele december.
Et TIP til at småkagerne forbliver pæne og runde under indfrysningen er at bruge et kraftigt paprør i en diameter lidt større end selve rullen med småkagedej. Ellers bliver småkagerne firkantede i stedet for, hvilet dog ikke har den store betydning og kagerne smager lige skønt uanset formen.
Efter et kik i julesmåkagelisten har vi fundet vores favoritter i år og det er blandt andet denne appelsin/chokoladespecie som bare smager skønt. Opskriften finder du her
Småkagedejen køres ret hurtigt sammen på foodprocessoren, rulles til en pølse i bagepapir og kommer i fryseren. Det var den første småkagedej, som nu ligger klar i fryseren og jeg glæder mig allerede til at bage dem og ikke mindst til at smage ♥
Skriv et svar