Humus af sorte kikærter

Humus laver jeg med jævne mellemrum og det er et lækkert dip som både er sundt og mættende. Det laves hurtigt på en foodprocessor eller blender og indeholder sunde og økologiske råvarer. Den kan laves i den lange eller korte version, rent tidsmæssigt. Den lange er ikke så krævende endda, men handler mere om planlægning da de tørrede kikærter først skal lægges i blød i mindst 8 timer og herefter koges i ca. 1 time. Herefter afkøles de let og er klar til at blive kørt sammen med de andre ingredienser.

Den korte version er at tage en dåse kikærter i skuffen og lave humus af denne. Den lange version er dog langt billigere og man undgår råvarer fra dåser, som kan indeholde grimme sager, som ikke er så gode for vores krop. 

Sidst vi handlede faldt jeg over nogle dåser økologiske sorte kikærter og blev inspireret til at lave sort humus. Kikærterne er mørke og humus af sorte kikærter bliver noget mørkere end den lyse version. Jeg har brugt nogenlunde den samme opskrift, som til den lyse humus, men brugt lidt mindre hvidløg og det smager jo skønt. Humus bruger jeg som smørrelse til rugbrød, på knækbrød, i salat og meget mere.

Jeg foodprepper en del, dvs. forbereder en masse grønsager, dip og frugt, så det er klart i bøtter og beholdere i køleskabet. Det er så dejligt let at lave en salat når alt eller det meste er rengjort og forberedt. 

Humus laver jeg en rigelig portion af og ind imellem også en dobbelt for jeg fryser en del ned i små portioner som også er lette lige at tage op fra fryseren og lade tø op i køleskabet til næste dag, hvor det skal bruges.

Efterhånden har jeg lavet en del forskelligt slags humus; Hokaidohumus, AvokadohumusRødbedehumus, almindelig Humus  og nu humus af sorte kikærter.

Humus:

  • 250 g sorte kikærter
  • 3 spsk tahin
  • 1 fed hvidløg 
  • 3-4 spsk friskpresset citron 
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber
  • 1/2 dl kogevand fra kikærterne
  • 1/4-1/2 dl olivenolie til passende konsistent 

Det hele køres på en foodprocessor eller lille blender og smages til. Anret den nylavede humus i en skål med olivenolie og et drys paprika.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title