Rabarbersaft i den fineste lyserøde farve smager af sol og sommer. Årets første rabarbersaft er lavet og det er den første rabarbersaft, som er lavet på egne dyrkede rabarber her i vores nye have. Rabarber var det første jeg plantede i vores nye have sidste år og i massevis for jeg skal have et kæmpe stort rabarberbed. De er vokset…
Citronfromage i små portionsglas
Til en tapasmenu hører der sig også noget sødt til og jeg valgte at lave lidt forskelligt. Det blev bl.a. til denne luftige og lækre citronfromage som smager noget så skønt. Citronfromage er en lidt glemt dessert og det er desværre ikke så ofte jeg laver den, hvilket jo er lidt synd. Dog vækker det altid glæde når jeg…
Velkomstdrinks
I anledningen af min datters fødselsdag forleden havde vi inviteret den nærmeste familie til tapas. Vi var ikke så mange pga. Corona men det var en rigtig god dag med højt solskin og glade gæster. Til en tapasmenu hører sig også en velkomstdrinks til og vi valgte en frisk en af slagsen. Den blev blandet af gin med citron, hyldeblomstsaft,…
Sweater No 1
En Sweater No 1 er netop strikket færdig og er blevet så blød og lækker. Den ligger nu klar til brug efter en forsigtig vask på uldprogram med 20 grader i vaskemaskinen. Sweateren er strikket af 2 tråde håndfarvet mohair og silke, den er fjerlet, luftig og lækker med en vægt på kun 133 gram. Garnet er håndfarvet i farven “Vintage…
Bananmuffin, luftige og lækre
Dette vintervejr med sne, frost, høj blå himmel og sol er mit absolut ynglings vintervejr. Det skønne vejr giver virkelig lyst til masser af skovture og efter turen er det dejligt at komme hjem til en varm kop kaffe og lidt sødt i form af fx disse bananmuffins. Jeg må indrømme at jeg bager meget i disse Corona tider. Det…
Rygende varm Dal på kolde januardage
Denne Dal med varme krydderier er ganske enkelt at lave og den smager forrygende godt. Ingredienslisten er kort og noget som man næsten altid har i skufferne, så det er bare at gå igang. Retten er ren vegansk, hvilket jeg efterhånden ofte vælger på grund af sundheden, miljøet og ikke mindst dyrene. Ja faktisk er det et af mine nytårsforsæt,…
Sweater No 7
Denne Sweater No 7 er den blødeste og fineste sweater som jeg for længst har strikket færdig, vasket og indviet. Det bliver med garanti en sweater som jeg kommer til at bruge rigtig meget i denne vinter. Den er så blød, let og lækker, en bluse som man kan holde ud at have på uden at smelte væk i den. Jeg…
Sprøde glutenfri chokoladespecier med appelsin
Vores ynglings julesmåkage er chokoladespecier med et pift af appelsin. De smager så skønt og er et fast indslag i julekagedåsen hvert år. Da vi har nogle i familien med glutenallergi har jeg forsøgt at lave disse småkager glutenfri. Det er faktisk lykkes ret godt, hvilket jeg kan se på indholdet i kagedåsen, for den er tom. De smager mindst…
Syltede græskar med vanilje
Vaniljesyltede græskar har jeg ikke smagt i mange år, men smagen er bestemt ikke glemt. Det er smagen af min barndom, for min mormor syltede altid meget og bl.a. også disse vaniljesyltede græskar. De serveres til forskellige varme og kolde retter ligesom syltede rødbeder og vil også være et sjovt indslag i en salat, da græskar på denne måde ikke…
Lækre bløde langtidshævede græskarboller
Sommerens høst af græskar og hokaido er blevet brugt på bedste vis. Græskar og hokaido kan holde sig i lang tid så efter høst blev de først brugt som dekoration både ude og inde. Her forleden da halloween var vel overstået gik jeg igang med at skære dem op. Det er blevet til en del poser til fryseren med fintrevet,…
- « Forrige side
- 1
- 2
- 3
- 4
- …
- 87
- Næste side »