• Havrestykker med surdej

    Jeg har længe bagt glutenfri boller, men ikke med surdej. Dette måtte prøves og en glutenfri surdej blev sat igang i fredags og allerede tirsdag boblede den lystigt. Samme dag satte jeg en portion havrestykker igang og efter et par timers hævning ved stuetemperatur, blev dejen stillet i køleskabet.  Onsdag formiddag kom dejen ud igen og blev forsigtigt skåret til… [Læs mere]

    Havrestykker med surdej
  • Sunde glutenfri lakridskugler

    Disse lækre sunde og glutenfri lakridskugler bliver ofte lavet herhjemme for de smager skønt. De er også et godt alternativ til det usunde og sukkerfyldte slik som jeg til tider fylder mig med. Sukker er ikke særligt sundt for mig og det tager både min gode energi og ødelægger min nattesøvn. Min søde tand fejler dog ikke noget og man… [Læs mere]

    Sunde glutenfri lakridskugler
  • Hazel Neck

    Den fineste Hazel Neck er tager af pindene. Den er nu vasket og klar til brug og jeg er sikker på at den vil blive brugt meget. Den er blevet så fin, er blød og vil holde mig godt varm på ture her i den kolde tid ♥ Hazel Neck er et fint lille strikkeprojekt som ikke tager lang tid… [Læs mere]

    Hazel Neck
  • Yoko top

    Den fineste Yoko top er hoppet af pindene, blevet vasket og er allerede taget i brug. Jeg har strikket den op i en tråd mohair og en tråd højlandsuld, begge dele havde jeg på lager. Den er strikket i en fin lysegrå farve og garnkombinationen gør den dejlig blød og varm. Jeg bruger toppen over en langærmet og højhalset t shirt… [Læs mere]

    Yoko top
  • Glutenfri pebernødder med lakrids

    Så blev det endelig december hvilket er lig med byggetid ♥ Her i huset starter vi i god tid og det er absolut forbudt at stresse. Derfor er alle julegaver så godt som i hus og julesmåkagerne er bagt. Tilbage er der masser af tid til hygge og det er lige præcis sådan december efter min mening bør være. Forleden… [Læs mere]

    Glutenfri pebernødder med lakrids

Årets første rabarbersaft

Rabarbersaft i den fineste lyserøde farve smager af sol og sommer. Årets første rabarbersaft er lavet og det er den første rabarbersaft, som er lavet på egne dyrkede rabarber her i vores nye have.  Rabarber var det første jeg plantede i vores nye have sidste år og i massevis for jeg skal have et kæmpe stort rabarberbed. De er vokset…

Read the Post

Citronfromage i små portionsglas

   Til en tapasmenu hører der sig også noget sødt til og jeg valgte at lave lidt forskelligt. Det blev bl.a. til denne luftige og lækre citronfromage som smager noget så skønt. Citronfromage er en lidt glemt dessert og det er desværre ikke så ofte jeg laver den, hvilket jo er lidt synd. Dog vækker det altid glæde når jeg…

Read the Post

Velkomstdrinks

I anledningen af min datters fødselsdag forleden havde vi inviteret den nærmeste familie til tapas. Vi var ikke så mange pga. Corona men det var en rigtig god dag med højt solskin og glade gæster. Til en tapasmenu hører sig også en velkomstdrinks til og vi valgte en frisk en af slagsen. Den blev blandet af gin med citron, hyldeblomstsaft,…

Read the Post

Sweater No 1

En Sweater No 1 er netop strikket færdig og er blevet så blød og lækker. Den ligger nu klar til brug efter en forsigtig vask på uldprogram med 20 grader i vaskemaskinen. Sweateren er strikket af 2 tråde håndfarvet mohair og silke, den er fjerlet, luftig og lækker med en vægt på kun 133 gram.  Garnet er håndfarvet i farven “Vintage…

Read the Post

Bananmuffin, luftige og lækre

Dette vintervejr med sne, frost, høj blå himmel og sol er mit absolut ynglings vintervejr. Det skønne vejr giver virkelig lyst til masser af skovture og efter turen er det dejligt at komme hjem til en varm kop kaffe og lidt sødt i form af fx disse bananmuffins. Jeg må indrømme at jeg bager meget i disse Corona tider. Det…

Read the Post

Rygende varm Dal på kolde januardage

Denne Dal med varme krydderier er ganske enkelt at lave og den smager forrygende godt. Ingredienslisten er kort og noget som man næsten altid har i skufferne, så det er bare at gå igang. Retten er ren vegansk, hvilket jeg efterhånden ofte vælger  på grund af sundheden, miljøet og ikke mindst dyrene. Ja faktisk er det et af mine nytårsforsæt,…

Read the Post

Sweater No 7

Denne Sweater No 7 er den blødeste og fineste sweater som jeg for længst har strikket færdig, vasket og indviet. Det bliver med garanti en sweater som jeg kommer til at bruge rigtig meget i denne vinter. Den er så blød, let og lækker, en bluse som man kan holde ud at have på uden at smelte væk i den. Jeg…

Read the Post

Sprøde glutenfri chokoladespecier med appelsin

Vores ynglings julesmåkage er chokoladespecier med et pift af appelsin. De smager så skønt og er et fast indslag i julekagedåsen hvert år. Da vi har nogle i familien med glutenallergi har jeg forsøgt at lave disse småkager glutenfri. Det er faktisk lykkes ret godt, hvilket jeg kan se på indholdet i kagedåsen, for den er tom.  De smager mindst…

Read the Post

Syltede græskar med vanilje

Vaniljesyltede græskar har jeg ikke smagt i mange år, men smagen er bestemt ikke glemt. Det er smagen af min barndom, for min mormor syltede altid meget og bl.a. også disse vaniljesyltede græskar. De serveres til forskellige varme og kolde retter ligesom syltede rødbeder og vil også være et sjovt indslag i en salat, da græskar på denne måde ikke…

Read the Post

Lækre bløde langtidshævede græskarboller

Sommerens høst af græskar og hokaido er blevet brugt på bedste vis. Græskar og hokaido kan holde sig i lang tid så efter høst blev de først brugt som dekoration både ude og inde. Her forleden da halloween var vel overstået gik jeg igang med at skære dem op. Det er blevet til en del poser til fryseren med fintrevet,…

Read the Post

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title